Vrijdag 16 september 2022


20:00 uur openingsspektakel nieuwe haven

Vrijdagavond 16 september is het zover!! Dan viert de haven van Zevenbergen zijn langverwachte opening. Dat gebeurt met een onvergetelijke show op de Markt.

Meer dan 200 mensen werken aan een weergaloze voorstelling met toneel, zang, dans, muziek en schitterende licht- en geluidseffecten. De show is gratis toegankelijk en start om 20:00 uur.

Opening Haven Centrum Zevenbergen

Stelt u zich eens voor....

In de week voor het spektakel wordt op onze prachtig vernieuwde Markt een enorm podium gebouwd van zo’n 45 meter lang en een aantal kleinere podia. Op dit indrukwekkende toneel wordt het publiek via een aaneenschakeling van toneel, zang, dans, muziek en fantastische geluid- en lichtbeelden meegenomen naar een ver verleden, waarin de haven van Zevenbergen ook al een prominente rol speelde.

U wordt ondergedompeld in een verwoestende vloedgolf en meegezogen in kolkend water. U ervaart via een tijdreis hoe het kwam dat een eens welvarend Zevenbergen in diepe ellende en armoe terechtkwam. Maar ook hoe datzelfde Zevenbergen steeds weer opkrabbelde en er het beste van maakte.

De voorbereidingen van het openingsspektakel van de Haven in Zevenbergen zijn in volle gang!

Wie doen er mee?

De fenomenale openingsshow zou nooit op de planken komen zonder de inzet van vele enthousiaste mensen, onder wie de spelers van de toneelverenigingen De Ambachtslieden, Snippers en de Snipperbende.

De orkestleden van Muziekvereniging Zevenbergen en het Symfonisch Ruimteorkest en blaasorkest De Notenkrakers, het koor Zezam en de solisten Loïs Mulders, Kim de Looper en Dave Budha.

Vergeet ook zeker de dansers van balletstudio Tamara en Koevoet Dance Department niet! De leden van de Scouting Zevenbergen en de Waterscouting Matthijs Heldt Groep en ook Heemkundekring Willem van Strijen levert zijn bijdrage.

Weet jij wie er allemaal meedoen tijdens de officiele opening van de Zevenbergse haven?

Achter de schermen

Daarnaast is er een belangrijke rol voor enkele prominente Zevenbergenaren, voor alle mensen van licht en geluid en allen die achter de schermen hun medewerking verlenen, zoals Cecile van Erp van ‘Blikvanger’ voor de grime en Vera Groffen voor de kleding en Jan Dekkers en John Meeuwissen die het decor en de attributen voor hun rekening nemen, de stagemanagers en coördinatoren.

Het productieteam, dat al twee jaar talloze vrije uren in de show steekt, bestaat uit regisseur Corné Bouwmeester en regieassistente Monique Mulders, schrijfster Ine Krielen-van Dorst, licht- geluid- en techniekexpert Koen Janssen, beeld- film- en muziektechnicus Marcel Otterspeer en algemeen coördinator Michel van Opstal. Al met al zorgen ruim 200 mensen, voor en achter de coulissen, ervoor dat u een avond gaat beleven die u niet snel zult vergeten.

Veel Zevenbergenaren werken mee achter de schermen. Het gaat een spetterend feest worden op 16 september met de opening van de Haven.

Ben jij er 16 t/m 18 september ook bij?

Vrijdag 16 september 2022 om 20:00 uur is het zover, de officiele opening van de haven! De eerste editie van de Zevenberge havendagen volgt daarop met een vol en feestelijk programma op de zaterdag en sluiten we het weekend af met onze verenigingen die zondag in de spotlights staan. Ben jij er ook bij?

De haven is terug in het centrum van Zevenbergen

Over de haven

Sinds eind 2020 stroomt er weer water door de Zevenbergse haven. Dat water heeft een belangrijke functie, aldus wethouder Danny Dingemans: “Dankzij de haven zijn het noordelijk en zuidelijk deel van de Roode Vaart opnieuw verbonden. Hiermee hebben we een extra aanvoerroute gecreëerd van zoetwater voor West-Brabant en Zeeland.

Hoe belangrijk een robuuste zoetwatervoorziening is, werd de afgelopen jaren wel bevestigd toen we periodes met extreme droogte hadden.” Vanwege dit belang is de aanleg van de haven mede gefinancierd door het waterschap Brabantse Delta, de provincies Noord-Brabant en Zeeland en het Rijk.

Wij bedanken onze
vrijwilligers en samenwerkingspartners